preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
vijesti
Donacija knjiga za školsku knjižnicu
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 12. 12. 2017. 11:32

Društvo Terra banalis iz Gline u Mjesecu hrvatske knjige u suradnji sa Županijskom matičnom službom za narodne i školske knjižnice Sisačko-moslavačke županije organiziralo je akciju prikupljanja knjiga za knjižnice osnovnih škola na Banovini. Knjige su se prikupljale za knjižnice u Dvoru, Glini, Gvozdu, Hrvatskoj Dubici, Hrvatskoj Kostajnici, Jabukovcu, Topuskom te za knjižnicu naše škole. U akciji je prikupljeno preko 600 knjiga koje su ravnomjerno raspoređene po navedenim knjižnicama. Naša knjižnica obogaćena je knjigama lektirnih naslova, encikolpedijama, rječnicima te knjigama za slobodno čitanje.


[OPŠIRNIJE]Čitanjem do zvijezda
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 8. 12. 2017. 11:22

Učenici naše škole sudjelovali su na školskom natjecanju u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda". Tema ovogodišnjeg natjecanja je "Zapisi iz škrinjice sjećanja". Učenici su odgovarali na pitanja iz tri knjige: S. Townsend: Tajni dnevnik Adriana Molea, J. Kinney: Gregov dnevnik:kronike Grega Heffleya i J. Klepac: Kora od jabuke. Tri najuspješnije učenice: Leona Posavac, Lara Milošić i Iva Galijan plasirale su se na županijsko natjecanje. Sretno!


[OPŠIRNIJE]Veseli straničnici
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 10. 11. 2017. 11:52

Današnja aktivnost u Mjesecu hrvatske knjige zaigrala je učenike 2.razreda. Prema uputama defektologinje i knjižničarke učenici su origami tehnikom izrađivali vesele straničnike koje su ukrasili kolaž papirom.


[OPŠIRNIJE]"Danas ti čitam"
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 24. 10. 2017. 12:39

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige kao manifestacije promicanja knjige i čitanja započeli smo čitanjem slikovnica. Učenici 1. i 2. razreda naše škole podržali su akciju „Danas ti čitam“ te su uživali dok je knjižničarka Davorka Lovrić Vlašić čitala odabrane slikovnice. 


[OPŠIRNIJE]Čitanje na glas
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 18. 10. 2017. 16:00

Učenice Tia Tonković, Elizabeta Božurić, Lorena Likević, Lana Debić, Lara Milošić i Irena Kovačević sudjelovale su na gradskom natjecanju Čitanje na glas, koje se održalo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja.


[OPŠIRNIJE]Listopad - mjesec svjesnosti o disleksiji
Anita Žugaj / datum: 16. 10. 2017. 11:04

I ove školske godine nastavljamo s provedbom kampanje "I ja želim čitati". Mjesec listopad je međunarodni mjesec svjesnosti o disleksiji pa smo u hodniku škole uredili pano na tu temu kako bi povećali svjesnost naših učenika i  učitelja.  Stručne suradnice škole, knjižničarka i logopedinja, organizirale su slušanje audio zapisa lektirnog djela Augusta Šenoe - Povjestice. Djeca su se rado odazvala, što nam je dodatna motivacija da nastavimo s ovakvim događanjima.


[OPŠIRNIJE]Predstava "Grga Čvarak"
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 25. 9. 2017. 14:04

U Hrvatskom domu je održana predstava za djecu u izvedbi Scene Gorica pod nazivom „Grga Čvarak“. Radi se o uprizorenju temeljnog djela hrvatske dječje poezije. Predstavi su nazočili učenici nižih razreda naše škole.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan čitanja naglas
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 17. 2. 2017. 12:42

Svjetski dan čitanja naglas obilježen je jučer i u našoj školi. Iskoristili smo razredne slikovnice Maca Papučarica i Ogledalce, koje su rađene u projektu „I ja želim čitati“, tiskajući tekst slikovnica kao građu laganu za čitanje. Cilj nam je potaknuti djecu na čitanje iz užitka. Slikovnice će biti na raspolaganju u školskoj knjižnici svim učenicima, a posebno učenicima s teškoćama u čitanju. Kao nastavak spomenutog projekta, javno predstavljanje slikovnica održat će se početkom svibnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja u sklopu izložbe na temu disleksije.


[OPŠIRNIJE]2. knjižnica projekta Tulum s(l)ova
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 11. 11. 2016. 12:41

U listopadu prošle godine naša se škola prvi puta uključila u projekt Tulum s(l)ova koji je trajao sve do listopada ove godine. To je projekt poticanja čitanja iz užitka kojeg je u 5. ciklusu provodilo 43 školske knjižnice iz cijele Hrvatske. Projekt je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole te prvih i drugih razreda srednje škole. Cilj projekta je razviti naviku čitanja iz užitka. Noćnim čitateljskim susretom započinju aktivnosti projekta, a ostale aktivnosti sastoje se od čitanja iz užitka ljudima u lokalnoj zajednici, na javnim mjestima, u udrugama i ustanovama. Po završetku svih aktivnosti, prema Pravilniku projekta, bira se najuspješnija knjižnica projekta. Naš tim činili su učenici sedmog i osmog razreda zajedno s knjižničarkom Davorkom Lovrić Vlašić, ravnateljicom Valentinom Vujnović, učiteljicom hrvatskoga jezika Đurđicom Fran, učiteljicom povijesti Nikolinom Sukalić Rom, stručnom suradnicom Anitom Žugaj i domarom Željkom Debićem. 
Danas su na završnoj svečanosti, u 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma na Interliberu, proglašene najbolje knjižnice sudionice projekta Tulum s(l)ova. U jakoj konkurenciji od 43 škole iz Hrvatske, naša je knjižnica proglašena drugom knjižnicom projekta. Treće mjesto pripalo je Srednjoj gospodarskoj školi Križevci a pobjednička knjižnica je knjižnica Industrijsko-obrtničke škole Sisak koja je nakon kratkog programa prisutne goste počastila slavljeničkom tortom.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje knjige Kad odrastem bit ću dijete
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 4. 11. 2016. 12:39

Danas je u našoj školi gostovala Vesna Brebrić, odgajateljica u Dječjem vrtiću Petrinjčica. Učenicima razredne nastave i njihovim učiteljicama predstavila je svoju knjigu za djecu Kad odrastem bit ću dijete.
Na samom početku kroz veseli razgovor učenici su izjavljivali što će biti kad odrastu. Predstavljanje knjige započelo je čitanjem priče U zoološkom vrtu s kojom su učenici bili oduševljeni. Za priču Kad odrastem bit ću dijete, teta Vesna je pripremila lutkarske rekvizite te odglumila uloge svih likova. 
Budući da se u knjizi nalaze i uglazbljene pjesmice, učenici su zajedno s tetom Vesnom otpjevali pjesmu Kad odrastem bit ću dijete.


[OPŠIRNIJE]Neki vole čitati, neki vole slušati
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 25. 10. 2016. 12:36

Jedna od aktivnosti kojima smo obilježili  Međunarodni dan školskih knjižnica bila je „Neki vole čitati, neki vole slušati“. Pomogli smo učenicima koji imaju teškoće čitanja da nađu prijatelje koji vole čitati naglas. Druženje je počelo razgovorom  o tome zašto je nekima lakše slušati nego čitati i prijedlozima kako si možemo organizirati slušanje lektire. Aktivnost čitanja započela je školska logopedinja djelom „Junaci Pavlove ulice“, a kasnije su se ohrabrili i učenici pa su naglas čitali svojim prijateljima .


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan školskih knjižnica
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 24. 10. 2016. 12:35

U obilježavanje Međunarodnog dana školskih knjižnica uključili su se i učenici trećeg i četvrtog razreda. Slušali su priču Maca Papučarica te nakon slušanja izradili slikovnicu.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan školskih knjižnica
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 24. 10. 2016. 12:34

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 2. razreda sa školskom knjižničarkom obilježili su Međunarodni dan školskih knjižnica. Nakon slušanja priče Ogledalce, Grigora Viteza, izradili su razredne slikovnice.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan disleksije
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 6. 10. 2016. 12:31

Učenici predmetne nastave s knjižničarkom i logopedinjom škole obilježili su Međunarodni dan disleksije. Disleksija je teškoća učenja koja pogađa razvoj čitanja. Karakteriziraju je teškoće fonološke obrade, teškoće leksičkog priziva, radnog pamćenja, brzine obrade te teškoće razvoja automatiziranih vještina koje nisu u skladu s kognitivnim sposobnostima.

Prema novijim istraživanjima oko 20% školske djece ima ovakve teškoće, ali često nisu dijagnosticirane i ne radi se na njihovom otklanjanju.

Jedan od težih školskih zadataka za ovu djecu je čitanje lektire. Danas smo našim učenicima pokazali što sve mogu s modernom tehnologijom. Besplatan sustav eLektire omogućuje učenicima da preuzmu na svoja računala ili mobitele lektire u elektroničkom i zvučnom zapisu.Upoznali smo ih i s uslugom dostave zvučnih knjiga Hrvatske knjižnice za slijepe.


[OPŠIRNIJE]Pridružujemo se kampanji "I ja želim čitati!"
Davorka Lovrić Vlašić / datum: 27. 9. 2016. 12:28

Ove školske godine naša škola će se uključiti u kampanju „I ja želim čitati“. Kampanju organiziraju Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba te Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suradnji s brojnim partnerima. Jedan od ciljeva kampanje je informirati i educirati ljude o teškoćama čitanja i problemima s kojima se susreću osobe koje takve teškoće imaju. Da bismo pridonijeli ostvarenju tog cilja, kroz sljedećih godinu dana, organizirat ćemo predavanja za učitelje i roditelje te izložbe na temu disleksije, podijelit ćemo letke kampanje, informirati medije o našim aktivnostima i surađivati s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Petrinja. Nositelji projekta u našoj školi su stručne suradnice Davorka Lovrić Vlašić (knjižničarka) i  Anita Žugaj (logopedinja).


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju