preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
vijesti
OBAVIJEST RODITELJIMA O NABAVI DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA
Valentina Vujnović / datum: 23. 7. 2020. 17:27
Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović donio je Odluku o sufinanciranju dodatnog obrazovnog materijala za školsku godinu 2020./2021. u skladu s objavljenim popisom dodatnog obrazovnog materijala na stranicama osnovnih škola. Obzirom da osnovne škole nisu u ingerenciji Grada Petrinje, Gradonačelnik je donio Odluku da će se ove godine sufinanciranje dodatnog obrazovnog materijala obavljati na način da roditeljima osnovnoškolaca Grad Petrinja refundira sredstva u iznosu od 200,00 kn po učeniku.
Zahtjeve s pripadajućom dokumentacijom roditelji će dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Petrinje. Sve daljnje upute za roditelje kao i obrasce potrebne za ostvarivanje prava za refundacijom sredstava Grad Petrinja će u narednih nekoliko dana objaviti na svojim mrežnim stranicama www.petrinja.hr.
 
NOVI POPIS DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA JE POD "Opširnije"

[OPŠIRNIJE]



OBAVIJEST RODITELJIMA – NABAVA UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 14. 7. 2020. 22:05

Poštovani roditelji,

slijedi nekoliko informacija vezanih uz nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021.:

1. Udžbenici su besplatni za sve učenike osnovne škole, a nabavu financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnoga proračuna.

2. Za sve učenike od 1. do 8. razreda Škola će nabaviti udžbenike koje će učenici/roditelji preuzeti na početku nove školske godine (rujan 2020.) u Školi. Druge obrazovne materijale (koji su na popisu za svaki pojedini razred- kartica "Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala") za učenike od 1. do 8. razreda nabavljaju i kupuju roditelji. 

3. Eksperimentalni program provodit će se samo u 7. razredu osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. u nastavnome predmetu Geografija, a svi ostali predmeti ulaze u frontalnu primjenu kurikularne reforme. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kupuje udžbenike, a roditelji dodatne nastavne materijale.


[OPŠIRNIJE]



UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 10. 7. 2020. 10:25

23.7.2020. - ISPIS PRIJAVNICA

(obvezan dolazak roditelja učenika i nošenje zaštitne maske)

Od 8,00 do 10,00 sati.

27.7.2020. - ISPIS UPISNICA

Od 8,00 do 10,00 sati.


[OPŠIRNIJE]



ODLUKA O ODABIRU UDŽBENIKA - REDOVITI PROGRAM ZA ŠK. GOD. 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 1. 7. 2020. 22:15

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/2018-2288), članak 10. stavak 6, objavljujemo ODLUKU O ODABIRU UDŽBENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021..

 


[OPŠIRNIJE]



UPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE!
Valentina Vujnović / datum: 2. 6. 2020. 08:51

Upis u I. razred osnovne škole obavit će se 13. srpnja 2020. godine od 8,00 do 13,00 sati u matičnoj školi u Gori.
Na upis je potrebno donijeti liječničku potvrdu.


[OPŠIRNIJE]



OBAVIJEST - POČETAK NASTAVE ZA UČENIKE 1. - 4. RAZREDA
Valentina Vujnović / datum: 21. 5. 2020. 14:01

Poštovani roditelji,

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u ponedjeljak, 25. svibnja 2020. godine, učenici razredne nastave vraćaju se u školske klupe.

Molimo roditelje da se pridržavaju sljedećih uputa:

1. da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi COVID -19,

2. da ne dovode dijete u školu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjera samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID -19.

Molimo vas da upozorite svoju djecu na važnost redovitog pranja ruku (prije ulaska u svoju učionicu, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo) te da se pridržavaju pravila socijalnog distanciranja (održavanje fizičkog razmaka). Učenike se savjetuje da pokušaju, koliko je moguće i primjereno dobi, ne dijeliti svoje stvari s drugim učenicima.

Također, djecu treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; kada kašlju i kišu da prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. Pri kašljanju  i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju.

UČITELJICE I UČITELJI POBRINUT ĆE SE DA DJECA POŠTUJU NAVEDENE EPIDEMIOLOŠKE PREPORUKE!

ULAZAK U ŠKOLU

U školu učenici dolaze i odlaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili i odlazili da nema epidemije. Ako roditelji odluče dovoditi i odvoditi djecu u školu, preporučuje se da roditelj ili druge osobe u pratnji djeteta izbjegavaju ulaziti u školu. Ispred ulaza u školu, kod ulaska i izlaska iz ustanove te u ustanovi, svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak (1,5 m). Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva. Ako roditelji odluče da žele dovoditi učenika u školu, u pratnji može biti samo jedna odrasla osoba.

Dežurni učitelji puštaju učenike u školu. Na ulazu, učenici će dezinficirati ruke.

Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom učiteljima i izabranom liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti, također, ne dolaze u školu.

MOLIMO RODITELJE DA NE ULAZE U PROSTORE ŠKOLE BEZ PRETHODNOG DOGOVORA S UČITELJIMA, STRUČNOM SLUŽBOM ILI RAVNATELJICOM!!!

BORAVAK U ŠKOLI

Učenici za vrijeme boravka u školi ne nose zaštitne maske.

Za vrijeme odmora učenici će boraviti u svojim učionicama kako ne bi dolazili u kontakt s učenicima iz drugih razrednih odjela.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture odvijat će se na otvorenom kada za to budu povoljni vremenski uvjeti.

Pod OPŠIRNIJE nalaze se Upute HZJZ!


[OPŠIRNIJE]



OBAVIJEST OKO IZMJENA PLANA UPISA UČENIKA U 1. RAZRED ZA ŠK. GOD. 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 20. 5. 2020. 18:21

Dragi roditelji naših budućih prvašića!

Zbog cjelokupne situacije došlo je do promjene plana upisa.

Od 11.5.2020. vrše se sistematski pregledi u školskoj medicine u Domu zdravlja. Njihova je obaveza da vas telefonski kontaktiraju i da se dogovorite oko novog termina obrade djeteta kod liječnice. Nakon toga ste za neko vrijeme gotovi. Sami upisi u škole su odgođeni do daljnjega.

Dopis  iz MZO:

Poštovane, Poštovani,

 vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.

S poštovanjem,
Uprava za odgoj i obrazovanje”

Gore navedeni Pravilnik je u proceduri na javnom savjetovanju i više ćemo znati nakon njegova donošenja o čemu ćemo vas izvijestiti na mrežnim stranicama škole koje bi bilo poželjno da pratite.

Po nekim saznanjima upisi bi trebali biti organizirani krajem 8. mjeseca, ali o načinima i točnim terminima istog ćemo vas obavijestiti.

Pozdrav našim budućim đacima prvacima!


[OPŠIRNIJE]



EPIDEMIOLOŠKE MJERE I IZJAVA RODITELJA ZA IZNIMNU MOGUĆNOST ORGANIZACIJE NASTAVE OD 11. SVIBNJA ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA
Valentina Vujnović / datum: 4. 5. 2020. 10:51

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.

Nastavno na prethodnu obavijest o iznimnoj mogućnosti organiziranja nastave za učenika od 1. do 4. razreda, a koji ispunjavaju odgovarajuće uvjete (navedene u prethodnoj obavijesti), objavljujemo ovdje epidemiološke mjere za djecu i roditelje koje će vrijediti u školi u slučaju da bude potrebe organiziranja nastave. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.
Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE, 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 13.00 SATI.
Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:
- osobno doći u školu i potpisati izjavu u vremenu od 9.00 do 13.00 sati
- ispisati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail: igk@os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr
Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

IZJAVA I EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE U ŠKOLI POD OPŠIRNIJE!!!


[OPŠIRNIJE]



Obavijest o izmjeni plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. za područje Sisačko-moslavačke županije
Valentina Vujnović / datum: 4. 5. 2020. 10:46

Temeljem članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (Narodne novine 67/14.), Sisačko-moslavačka županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport

O B A V J E Š T A V A

roditelje/ skrbnike/ staratelje djece (u daljnjem tekstu: roditelje) da će se

PREGLEDI djece prije upisa u I. razred osnovne škole za 2020./2021. školsku godinu obavljati na način kako je navedeno u dokumentu u privitku (pod OPŠIRNIJE)


[OPŠIRNIJE]



Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi
Valentina Vujnović / datum: 3. 5. 2020. 09:47

Poštovani roditelji,

Od 11.5.2020. počinje treća faza popuštanja mjera zašitite od epidemije koronavirusa koja omogućuje okupljanja do 10 ljudi i omogućava nastavu za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je uputu za rad u školama, a danas je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo preporuke koje vas molimo da pročitate prije nego donesete odluku o tome hoćete li ili nećete dijete slati u školu. 

Obratite posebnu pozornost na stranice 10,11 i 12 u kojima su Naglasci za roditelje.

Također vas molimo i da provjerite smije li vaše dijete prema uputama uopće u školu. 

Želimo vam napomenuti da će se nastava na daljinu u obliku na koji se provodila do sada provoditi i dalje, i da se u preporukama potiče ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće. Prioritet su obitelji sa oba zaposlena roditelja koji odlaze na posao i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece. 

Više informacija dobiti ćete od razrednika na roditeljskim sastancima, a svakako pratite i naše stranice za više obavijesti.

Pristupite dokumentu klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]



Sve će biti u redu!
Valentina Vujnović / datum: 20. 4. 2020. 12:16

Učenici 3. razreda sat razrednika su iskoristili za širenje pozitive i optimizma iz svojih virtualnih učionica. Cilj im je bio nasmiješiti susjeda ili rijetke prolaznike i poslati poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane. Zašarenili u svoje prozore i poslali poruke SVE ĆE BITI U REDU!


[OPŠIRNIJE]



Vrednovanje u nastavi na daljinu
Valentina Vujnović / datum: 14. 4. 2020. 18:11

Dragi roditelji i učenici,

od ovog tjedna počinje vrednovanje u nastavi na daljinu. Molimo vas da pažljivo pročitate zaključke Učiteljskog vijeća naše škole vezane uz vrednovanje tijekom nastave na daljinu kao i priložene upute te prijedlog mjera podrške učenicima s teškoćama i darovitim učenicima.

Isto tako, molimo roditelje učenika predmetne nastave da se svakako povremeno uključe u praćenje izvođenja nastave na Yammeru kako bi imali bolji uvid u rad i aktivnost svoga djeteta, te zbog toga što tamo putem privatnih poruka mogu izravno surađivati sa svim učiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljem.

Puno uspjeha u daljnjem radu na daljinu!


[OPŠIRNIJE]



Kako se nositi s organiziranjem nastave za dijete?
Anita Žugaj / datum: 8. 4. 2020. 11:00

Poštovani roditelji!

Stručni tim Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju ERF-a pripremio je nekoliko savjeta za lakšu organizaciju nastave u kući. Možete ih pročitati na sljedećoj poveznici:

https://www.erf.unizg.hr/docs/ERF_CZR_letak_kako_organizirati_nastavu_u_kuci.pdf


[OPŠIRNIJE]



Virtualna knjižnica
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 5. 4. 2020. 20:52

Pomoć u nastavi na daljinu nudi i naša nova virtualna knjižnica. Posjetite stranicu KNJIŽNICA koja se nalazi u gornjem, središnjem izborniku ili klikom na poveznicu  

https://knjiznicaosigkgora.weebly.com/   .  

Na stranicama virualne knjižnice možete pronaći sadržaje za učenje i zabavu.


[OPŠIRNIJE]



PREPORUKE O ORGANIZACIJI RADNOG DANA UČENIKA TIJEKOM ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU
Valentina Vujnović / datum: 31. 3. 2020. 17:31

Poštovani roditelji i učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim stranicama objavilo je Preporuke o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu.

Molimo roditelje da obrate pozornost  na strukturu dana njihove djece i na to koliko njihova djeca provode vremena učeći. Zajedno s djetetom probajte napraviti plan rada i pomognite im u planiranju. U preporuci su navedeni okvirni primjeri rasporeda aktivnosti u danu.


[OPŠIRNIJE]



8 savjeta za pomoć, utjehu i zaštitu djece - UNICEF
Valentina Vujnović / datum: 31. 3. 2020. 17:27

Djeca su okružena medijima i svakodnevno slušaju o epidemiji korona virusa. Normalno je i razumljivo ako vaša djeca izražavaju osjećaj zabrinutosti. Djeca će možda teško shvatiti što vide na televiziji, internetu, ili čuju od drugih ljudi, pa mogu pokazivati ili izražavati znakove straha, tjeskobe, nesigurnosti. Osjećaj ozbiljnosti situacije svakako može potaknuti i odluka o ukidanju redovne nastave i izvođenju nastave na daljinu . Otvoren razgovor s vašom djecom može im pomoći da razumiju situaciju pa čak i daju pozitivan doprinos za druge. No, mnogi se roditelji pitaju kako razgovarati s djecom, a da ih se ne još dodatno ne uplaši. Djeca imaju pravo na istinite informacije o onome što se događa u svijetu, a odrasli imaju odgovornost da ih zaštite. Koristite jezik koji je prilagođen njihovom uzrastu, gledajte njihove reakcije i budite osjetljivi na njihove osjećaje.

Ako ne možete odgovoriti na njihova pitanja, ne nagađajte!

Iskoristite priliku i zajedno istražite odgovore.

Web stranice međunarodnih organizacija poput UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije i kod nas stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo sjajni su izvori informacija.

Objasnite da neke informacije na internetu nisu točne i da je najbolje vjerovati stručnjacima.

Više informacija pročitajte na :

https://www.unicef.org/croatia/price/kako-razgovarati-s-djetetom-o-pandemiji-novog-koronavirusa-covid-19


[OPŠIRNIJE]



Upis djece u 1. razred
Valentina Vujnović / datum: 30. 3. 2020. 17:21

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljene su sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole. Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole

Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda

Upisi u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole prema već utvrđenom ili novom rasporedu kojeg će utvrditi nadležna tijela u županiji, temeljem dogovora s osnovnim školama te će o tome obavijestiti roditelje.


[OPŠIRNIJE]



Dan škole
Valentina Vujnović / datum: 23. 3. 2020. 14:58

Naša škola nosi slavno ime pjesnika Ivana Gorana Kovačića koji je rođen 21. ožujka, a mi taj dan slavimo Dan škole. Budući da je zbog situacije u kojoj se nalazimo, računalna komunikacija s učenicima svakodnevica, zamolili smo ih da za Dan škole pripreme kreativan uradak u obliku sastavka, crteža, slike i pošalju svojim razrednicima. Nismo sretni što smo udaljeni, ali bez obzira na sve, optimizam je u nama i nada u brzi povratak u školske učionice. Uspjeli smo skupiti radove koje će i vas, drage ljude, podsjetiti na školske dane, na učitelje i sve lijepo iz djetinjstva.U galeriji fotografija se nalaze novi kreativni radovi, a u našim se učenicima kriju pjesnici, pisci i likovni umjetnici. Sretan nam Dan škole u ovoj virtualnoj stvarnosti!


[OPŠIRNIJE]



RAD SA STRANKAMA od 23. ožujka 2020. do daljnjega
Valentina Vujnović / datum: 21. 3. 2020. 00:09

Obzirom na to da su na snazi bitno promijenjene okolnosti (ministar zdravstva proglasio je epidemiju, a Stožer civilne zaštite donio nove mjere zaštite od korona virusa), obavještavamo vas kako će se od 23. ožujka 2020. pa do ukidanja mjera, rad sa strankama vršiti prema unaprijed dogovorenom terminu.
Sve upite možete vršiti u uredovno radno vrijeme od 7.00 do 15.00 sati na broj: 099 800 0585
i na adresu elektroničke pošte: igk@os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr

  


[OPŠIRNIJE]



10. EKO DAN
Valentina Vujnović / datum: 18. 3. 2020. 21:51

Novonastala situacija primorala nas je ostati u svojim domovima i to na jedan od naših značajnijih dana koji obilježavamo u ožujku, a to je Eko dan. Stihovi eko himne nisu odzvanjali školskim hodnicima i učionicama, ali su bili prisutni u svim našim srcima. Budući da su virtualne učionice na svim platformama u punoj radnoj snazi, odlučili smo zadati učenicima poticajno - kreativan zadatak. Od kartona izrezati srce, na njega zalijepiti nekoliko prirodnima i u sredinu upisati eko poruku, fotografirati i poslati učiteljima. Uspjeli smo i na daljinu probuditi kreativnost kod učenika, ali i naših učitelja i stručnih suradnika. Skupilo se pregršt veselih i kreativnih uradaka koje možete vidjeti u galeriji fotografija. Veliki bravo za sve naše učenike i učitelje! EKO - EKO, ŠKOLU VOLIMO.

EKO - EKO, RADIMO VESELO.

EKO - EKO, MISLIMO ZELENO.

EKO - EKO, NAŠ JE MOTO.


[OPŠIRNIJE]



Organizacija nastave od 18.03.2020.
Valentina Vujnović / datum: 17. 3. 2020. 19:45

Dragi učenici i roditelji, od sutra krećemo s radom u virtualnim učionicama. PREDMETNA NASTAVA – nastava po redovitom rasporedu preko virtualnih učionica u kojima će im predmetni učitelji objavljivati upute i postavljati materijale. Postavljene zadatke mogu riješiti tijekom dana.

RAZREDNA NASTAVA – pratiti upute razrednika i predmetnih učitelja u grupama koje su oformili razrednici za svoj razred.

SRETNO I PUNO USPJEHA U RADU!


[OPŠIRNIJE]



Upute za prijavu u virtualne učionice
Valentina Vujnović / datum: 15. 3. 2020. 01:31

Dragi učenici i roditelji,

prema preporuci MZO od ponedjeljka počinje nastava na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom organizirat će nastavu svakog dana na 3. programu za učenike razredne nastave  pod nazivom Škola na Trećem. Za učenike predmetne nastave nastavne sadržaje će prikazivati Sportska televizija.

Raspored prikazivanja Škole na Trećem - HRT 3

        Razred

        Termin

   1. razred OŠ    

       8 – 10 h       

   2. razred OŠ

   10 – 12.30 h  

   3. razred OŠ

      13 – 16 h

   4. razred OŠ

      16 – 19 h

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

       Razred

            Termin

                  Predmeti

  5. razred OŠ   

          8 – 9.30 h

  MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM     

  6. razred OŠ

      9.30. – 10.45 h      

  POV, MAT, PRI, ENG, NJEM   

  7. razred OŠ

     10.45 – 11.50 h 

        MAT, HRV, BIO, GEO

  8. razred OŠ  

     11.50 – 12.45 h

  HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 

Komunikacija s predmetnim učiteljima odvijat će se u virtualnim razredima kojima učenici pristupaju putem poveznica za pojedine razrede koji se nalaze u tablici. Za prijavu je potrebno unijeti svoje AAI korisničke podatke (korisničko ime i lozinka za e-dnevnik).

Učenici se mogu prijaviti u Virtualnu učionicu jedino ako su prije toga napravili prvu prijavu u sustav Office 365 za škole i prihvatili uvjete korištenja.

NAPOMENA!

Zbog preopterećenja sustava možda vam neće biti omogućen pristup tijekom vikenda.

 

Poveznice virtualnih razreda      

5. razred

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17191862272&view=all

6. razred

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17018552320

7. razred

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17191059456&view=all

8. razred

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17001086976


[OPŠIRNIJE]



Uputa za nastavak organizacije nastave na daljinu
Valentina Vujnović / datum: 14. 3. 2020. 07:47

Isporuka obrazovnih sadržaja
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u programu pod nazivom Škola na Trećem.
Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a te molimo škole da i na svojim mrežnim stranicama prenose informacije. Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovoga osnovnog paketa, pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu. Pozivamo učitelje i nastavnike da svoje materijale objavljuju na CARNET-ovoj Meduzi ili Edutoriju kako bi ih i drugi mogli koristiti.Prvi dan emitiranja na HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

Praćenje i potpora

Razrednici bi trebali svaki radni dan u „virtualnim razredima“ od 5. do 8. razreda u osnovnim školama i od 1. do 4. razreda u srednjim školama podsjetiti učenike na dnevni raspored i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan.
Predmetni nastavnici trebaju davati i upute vezano uz korištenje materijala u udžbenicima te samostalnog rada učenika. Korisno je i da učenici imaju jasne domaće zadaće kako bi se mogao pratiti njihov rad. Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu“.

Ravnatelji također trebaju osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Učenici u školi također trebaju pratiti nastavu na programu HRT 3. Dakle, za njih neće biti organizirana nastava, nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.


[OPŠIRNIJE]



OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA!
Valentina Vujnović / datum: 13. 3. 2020. 13:49

Obavještavamo roditelje i učenike da je temeljem Odluke Vlade RH od ponedjeljka 16.3.2020. godine obustavljena nastava u svim školama. Upute o načinu na koji će se izvoditi nastava objavit ćemo naknadno.


[OPŠIRNIJE]



Socio - pedagoške radionice
Valentina Vujnović / datum: 13. 3. 2020. 13:38

Danas je u našoj školi gostovala Udruga Suncokret OLJIN sa socio-pedagoškim radionicama namijenjenima učenicima trećeg do šestog razreda. Ove interaktivne radionice za cilj imaju razvoj poštovanja, komunikacijskih i socijalnih vještina te razvoj tolerancije i empatije. Za učenike trećeg i četvrtog razreda naglasak radionice je bio na prijateljstvu, a za učenike petog i šestog razreda naglasak je bio na pravilima komunikacije putem moderne tehnologije. Djeca su uživala u druženju i igri, a sigurno su stečene i neke vještine koje će moći primijeniti u svakodnevnici. 

 

[OPŠIRNIJE]



Sadnja bijelog luka
Valentina Vujnović / datum: 13. 3. 2020. 13:33

I danas su naši zadrugari vrijedno radili. Zasadili su gredicu bijelog luka.


[OPŠIRNIJE]



Turneja radosti u Topuskom
Valentina Vujnović / datum: 10. 3. 2020. 15:16

Učenici trećeg i četvrtog razreda sudjelovali su na Turneji radosti– zabavno-sportskoj manifestaciji koju organizira Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju Igre mladih. Natjecali su se u atletici i graničaru. U graničaru su osvojili odlično 2. mjesto, a Gabrijel N. i Melani M. osvojili su prva mjesta u atletici te se plasirali na državno natjecanje koje će se održati u Splitu. Jedno veliko BRAVO za sve sudionike!


[OPŠIRNIJE]



Međunarodni Dan žena
Valentina Vujnović / datum: 8. 3. 2020. 08:51

Školski zadrugari su vrijedno radili i uspjeli napraviti prigodne poklone povodom Dana žena, koje su učenici imali prilike vidjeti i kupiti u petak, po vrlo simboličnim cijenama. Prihod prikupljen ovom prodajnom izložbom namijenjen je projektu "Škole za Afriku". Spojiti ugodno s korisnim, cilj je njihove svake radionice. Danas se obilježava Dan žena. Slave se ekonomska, politička, umjetnička, znanstvena i društvena postignuća pripadnica ženskog spola. Ovim putem svim ženama želimo sretan Dan žena!


[OPŠIRNIJE]



Europski dan logopedije
Anita Žugaj / datum: 6. 3. 2020. 13:16

Danas smo u našoj školi obilježili Europski dan logopedije. Svake je godine taj dan posvećen određenoj problematici s područja jezično-glasovno-govorne komunikacije kojom se bave logopedi. Ove godine tema je "Poremećaji čitanja i pisanja-nove tehnologije i novi pristupi". Zainteresirani učenici upoznati su s aplikacijom OmoReader, koja je namijenjena svim ljubiteljima knjiga, a posebno onima koji imaju teškoće čitanja i pisanja. 


[OPŠIRNIJE]



Rad u plasteniku
Valentina Vujnović / datum: 6. 3. 2020. 08:50

Danas su naši vrijedni zadrugari sadili crveni luk. Prva sadnja u novom plasteniku!


[OPŠIRNIJE]



Županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 5. 3. 2020. 13:55

Učenice naše škole, Lana Sladić (7.r.), Marija Nožarić (7.r.) i Leona Posavac (8.r.) sudjelovale su na županijskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda". Na natjecanju su osvojile prvo mjesto te su se plasirale na državno natjecanje. Zajedno sa svojom mentoricom, Davorkom Lovrić Vlašić, u mjesecu svibnju putuju u Čakovec.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]



Sat lektire u 6. razredu
Valentina Vujnović / datum: 28. 2. 2020. 08:47

Za današnji sat lektire učenici šestog razreda dobro su se pripremili. Potrebne upute dobili su od učiteljice Đurđice Fran. Od svih povjestica, koje je August Šenoa napisao, najviše su im se svidjeli “Kameni svatovi “. Premda je vrijeme prerušavanja iza nas, dječja mašta nema granice pa su izveli igrokaz.

Matija Lipak odglumio je starog mlinara, mlinarica je bila Josipa Majača. U ulozi bogatog sina našao se Gabrijel Celčić. Nježnu Janju odlično je prikazala Marija Palić. Glasno i uvjerljivo, skrivene u pozadini, posebnu notu igrokazu dodale su pripovjedačice: Lorena Nikić i Lana Debić.

Lana Debić dobrovoljno je pripremila i računalnu prezentaciju. Za završni dio sata potrudila se Ana Pavlović. Samostalno je izradila kviz znanja.

Naši šestaši zapamtit će temu i ideju djela kao i likove. U današnje vrijeme djeca sve rjeđe čitaju knjige jer sve informacije pronalaze na internetu. Svaki sat lektire nije uvijek dinamičan i toliko zanimljiv. Sve pohvale vrijednim učenicima, a vama, dragi čitatelji, nekoliko rečenica kako biste, zajedno s nama, osjetili žar čitanja i glume.

Kada je mlinarica čula crkveno zvono koje je nagoviještalo da će se upravo obaviti obred vjenčanja, pohitala je prema kućnom pragu i gnjevno vrisnula:

“Ubila me strijela mahom
Ak’ mi Janja bude snahom!
Kleta družbo na toj stijeni
Kamenom se okameni!”

I u taj tren digne se oluja, prošla je nebom, pa usred sela puknula strijela. Razvalio se zid mlina i svi svatovi pretvorili su se u kamen – i otac i sin i snaha. Od tog događaja mlinarica je poludjela i počela lutati svijetom.
I nakon mnogo godina kameni svatovi stoje pod zidinama Susjedgrada. Do sada su se na njima skupili prah i pepeo, ali se još uvijek mogu prepoznati mladoženja, mlada, kumovi, djever i ostali. Čim nastupi neka olujna noć, bijela žena dođe do svatova pa ih grli i plače, diže ruke prema nebu i govori:

“Kad se ljubi, nema grijeha!”.

I danas kad se narod pita kakva je to stijena, odgovor je da su to “svati od kamena".

 

[OPŠIRNIJE]



Rad zadrugara
Valentina Vujnović / datum: 28. 2. 2020. 08:45

Danas su naši zadrugari sijali salatu, mrkvu, rotkvicu, peršin i blitvu.


[OPŠIRNIJE]



Dan ružičastih majica
Valentina Vujnović / datum: 26. 2. 2020. 12:51

Današnji gosti u našoj školi bili su: Armin Hadžić (Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj), Slavko Jerković (Policijska uprava sisačko-moslavačka) i Goran Pejnović (Policijska postaja Petrinja). Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica održali su edukativnu radionicu "Stop nasilju".Dan ružičastih majica nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja kojeg je 2017. godine potvrdio i Hrvatski sabor. Kao ideja nastao je 2007. godine u Kanadi, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je riiešeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, a kasnije i međunarodno prepoznate obljetnice te su postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama. Uz održano predavanje učenici su sa svojim učiteljima odradili radionice.


[OPŠIRNIJE]



Maškare u Gori
Valentina Vujnović / datum: 25. 2. 2020. 13:30

Maske, ples, pjesma i veselje učenika ispunili su danas školske hodnike i učionice u matičnoj školi u Gori.


[OPŠIRNIJE]



Maškare u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 25. 2. 2020. 13:25

Danas su selom Nebojan prošetale male maškare. U mjesnoj prodavaonici počašćeni su slatkim krafnama. Nastavni dan završili su pjesmom i plesom u školi.


[OPŠIRNIJE]



Osmaši u Vukovaru - terenska nastava
Valentina Vujnović / datum: 20. 2. 2020. 13:34

Učenici 8. razreda u pratnji učiteljice povijesti boravili su 2 dana na terenskoj nastavi u Vukovaru.
Prvog dana posjetili su Memorijalni centar gdje su poslušali zanimljiva i edukativna predavanja Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Nakon toga posjetili su Muzej Vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar.
Drugi dan posjeta započeli su doručkom te posjetima memorijalnim mjestima na području grada Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 1991., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet i Borovo Commerce. Na kraju su se uputili prema rodnoj kući Lavoslava Ružićke na Školu mira. Dočekao ih je bojnik Petar Ćavar koji im je održao predavanje o vrijednosti mira. Učenice Leona Posavac i Lana Kovačević sudjelovale su zajedno s učenicima iz drugih škola u kvizu znanja.
Veseli, zadovoljni i pomalo umorni, vratili su seu večernjim satima svojim kućama.


[OPŠIRNIJE]



Rad zadrugara
Valentina Vujnović / datum: 19. 2. 2020. 14:21

Školski su zadrugari krenuli u cvjećarske aktivnosti. Mladice raznog sobnoga bilja posadili su u teglice koje će uskoro krasiti sve školske učionice.


[OPŠIRNIJE]



Valentinovo
Valentina Vujnović / datum: 14. 2. 2020. 09:19

Već tradicionalno, na današnji Dan zaljubljenih škola je odisala romantičnom i ljubavnom atmosferom.
Naši zadrugari pripremili su bogatu prodajnu izložbu s povoljnim cijenama rukotvorina koje su napravili.
Maleni su imali radionicu s učiteljicom Marijom Fiala Žugaj - vrlo zanimljivu plesaonicu i srcaonicu.
Veliki su učenici uz pomoć učiteljice Maje Ostojić, sedmi školski sat odglumili ljubavni igrokaz, nakon kojega su uslijedili natjecateljski plesovi: ples stolica i ples lopti s nagrađenim pobjednicima.
Ples, pokret nije moguć bez pjesme, stoga su učenici i zapjevali poznate hitove svjetskih top lista i to u kino-mraku.
Pljesak koji su učenici na kraju spontano izveli pokazao je da su napravili odličnu atmosferu koju će u skoroj budućnosti i ponoviti.
Svima koji slave ljubav, sretan Dan zaljubljenih!


[OPŠIRNIJE]



LiDraNo 2020.
Valentina Vujnović / datum: 12. 2. 2020. 08:30

Gradsko natjecanje LiDraNo 2020. okupilo je učenike 5 osnovnih škola grada Petrinje te je stručno povjerenstvo odabralo kandidate za daljnje natjecanje u četiri kategorije: literarni rad, novinarski rad, pojedinačni scenski nastup i skupni scenski nastup. Našu školu su predstavljale učenice drugog i sedmog razreda. Učenica drugog razreda Jana Celčić uz stručno vodstvo učiteljice Milke Marijašević, izvela je monolog pod nazivom Đakinja prvakinja (Ksenija Lekić) te hrabrom izvedbom oduševila publiku i stručno povjerenstvo. Učenica sedmog razreda Lana Sladić pod stručnim vodstvom učiteljice Đurđice Fran, kazivala je poeziju Nek te sreća prati (Stjepan Lice). Svi učenici su se uspješno predstavili, pokupili par pohvala i kritika. Čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima na uloženom trudu.


[OPŠIRNIJE]



Dan sigurnijeg Interneta
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 11. 2. 2020. 12:26

Učenici 8. razreda s razrednicom Davorkom Lovrić Vlašić obilježili su Dan sigurnijeg Interneta. Kroz radionicu promicali su sigurniju i odgovorniju upotrebu tehnologije te su govorili o opasnostima Interneta. Svoje znanje provjerili su igrajući obrazovnu igricu vezanu uz sigurnost na Internetu.


[OPŠIRNIJE]



Lino višebojac
Valentina Vujnović / datum: 6. 2. 2020. 06:58

Osnovna škola Gvozd bila je domaćin sportskog natjecanja Lino višebojac. To je natjecanje hrvatskih osnovnih škola kojeg već četrnaestu godinu zaredom organiziraju Sportske novosti, Podravka i Hrvatski Telekom. Učenici naše škole su se natjecali zajedno s učenicima domaćinima, a gosti natjecanja bili su poznati sportaši: Renata Damjanić, Vinko Kadečka, braća Žugaj i Veronika Dragaš. Lino višebojac nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh, a promovira prijateljstvo i druženje. Dvorana je bila podijeljena na četiri poligona gdje su se učenici natjecali u raznim kategorijama: nogometa, rukometa i košarke te skoka u dalj. Suci su zapisivali bodove pojedinaca. U pauzama pojedinačnih natjecanja slijedila su skupna natjecanja u potezanju konopa, štafeti i skakanju u vrećama. Jednu skupinu su činili učenici 5. i 8. razreda, a drugu 6. i 7. razreda. Na kraju su se revijalno natjecali i odabrani učenici nižih razreda osnovnih škola. Pobjednici natjecanja su naši učenici 6. razreda - Ana Pavlović i Rafael Čović. Nagrađeni su bili i navijači, maskirani učenici i maštoviti transparenti. Natjecanje je otvorila i zatvorila maskota medvjedića Lina. Sa slatkim okusom Linolade, promuklim glasovima od navijanja, vratili smo se u našu Goru koju će krasiti dva prekrasna pehara naših pobjednika. Zahvaljujemo školi domaćinu na pozivu i gostoprimstvu.


[OPŠIRNIJE]



Obavijest o pregledu djece prije upisa i upisu u 1. razred u školskoj godinu 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 5. 2. 2020. 13:11

[OPŠIRNIJE]



Međunarodni dan sjećanja na Holokaust
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 27. 1. 2020. 12:29

Ove godine, 27. siječnja, obilježavamo 75. godišnjicu oslobođenja nacističkoga logora Auschwitz-Birkenau. To je dan kada s posebnim pijetetom odajemo počast žrtvama nemilosrdnog režima koji je nepovratno promijenio povijest svijeta i sliku čovječanstva.

Učenici 8. razreda su na satovima razrednika pogledali film „Dječak u prugastoj pidžami“ te su imali edukativnu radionicu.


[OPŠIRNIJE]



Dan mirovnih inicijativa
Valentina Vujnović / datum: 17. 1. 2020. 14:23

Danas je u Maloj dvorani Hrvatskog doma održano obilježavanje Dana mirovnih inicijativa. I ove godine taj dan se obilježio prigodnim programom „ Petrinja – grad prijatelj mira“ u organizaciji Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, Dječjeg vrtića Petrinjčica i OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gora, te predstavnika Grada Petrinje. Djeca iz dječjeg vrtića Petrinjčica zabavila su prisutne pjesmom i plesom, a učenici naše škole poslali su svima važne poruke mira o nenasilju, toleranciji i prihvaćanju različitosti.


[OPŠIRNIJE]



Prijedlog odluke o nadoknadi nastavnih dana
Valentina Vujnović / datum: 20. 12. 2019. 11:11

Izdvojeno iz prijedloga Odluke:

Nadoknađivanje neodrađenih trinaest (13) nastavnih dana provedenih u štrajku, u skladu s zakonom utvrđenim minimalnim brojem nastavnih dana, odnosno tjedana, održat će se prema sljedećem rasporedu:

11.01. 2020. (subota) 24.02.2020. (ponedjeljak)
25.02.2020. (utorak)
26.02.2020. (srijeda)
27.02.2020. (četvrtak)
28.02.2020. (petak) 18.04.2020. (subota) 18.06.2020. (četvrtak)
19.06.2020. (petak)
23.06.2020. (utorak)
24.06.2020. (srijeda)
25.06.2020. (četvrtak)
26.06.2020. (petak)


[OPŠIRNIJE]



Božićna priredba
Valentina Vujnović / datum: 18. 12. 2019. 08:55

Božićni program u našoj školi danas su izveli učenici viših razreda prigodnim recitacijama i mjuziklom Pisma Djedu Mrazu, koji su pripremile učiteljice Đurđica Fran i Maja Ostojić.


[OPŠIRNIJE]



CROSS WORK - partnerstvo obrazovanja za globalno građanstvo
Valentina Vujnović / datum: 16. 12. 2019. 18:39

Od 04. do 19. studenog 2019. 5 učenika 6. i 7.razreda boravilo je u Trogenu, Švicarska u sklpou međunarodnog projekta "Crosswork - partnerstvo obrazovanja za globalno građanstvo" u organizaciji dugogodišnjeg partnera naše škole Udruge IKS iz Petrinje.  Projekt je financiran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko - hrvatski program suradnje.

Tijekom boravka u Švicarskoj učenici su zajedno s učenicima još 5 osnovnih škola s područja Banovine i 40 učenika iz Sjeverne Makedonije sudjelovali u mnogobrojnim aktivnostima i radionicama koje su za njih držali djelatnici Pestalozzi dječjeg sela. Teme obrađene na radionicama bile su suradnja i timski rad, predrasude, diskriminacija, identitet i kulturna raznolikost. Tijekom dva tjedna učenici su stekli puno novih prijatelja te imali priliku posjetiti Zurich, St. Gallen, planinu Santis, kao i upoznati se s drugim ljepotama Švicarske.

Danas su održane radionice za učitelje naše škole kroz koje je prezentirano što se sve radilo tijekom boravka u Švicarskoj te su s učiteljima naše škole podijeljena znanja stečena u dječjem selu u Trogenu.

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]



Domaćinstvo - božićni kolačići
Valentina Vujnović / datum: 12. 12. 2019. 12:42

Danas su se na satu domaćinstva učenici iste skupine sladili božićnim kolačićima koje su sami mijesili, oblikovali i ispekli.


[OPŠIRNIJE]



Čitateljski kutak
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 10. 12. 2019. 12:27

Da bi učenici naše škole što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme u hodniku škole postavljen je čitalački kutić. U kutiću se nalaze knjige koje učenici mogu posuditi, pročitati i vratiti ili pročitati u kutiću. Svaki učenik je dobrodošao te svojom donacijom knjige, stripa ili slikovnice može pomoći u formiranju veće zbirke knjiga za čitanje.


[OPŠIRNIJE]



Medni dan
Valentina Vujnović / datum: 9. 12. 2019. 15:02

9. prosinca 2019. godine učenici prvih razreda naše škole obilježili su Školski medni dan. Posjetio ih je predsjednik Udruge pčelara Petrinja, g. Mihael Jurić. Upoznao ih je s nastankom meda i važnošću pčela. Upoznali su opremu koju nose pčelari, vidjeli su košnicu i pčelinje proizvode. Na kraju je svaki učenik dobio slikovnicu i staklenku meda OPG-a Rupčić.


[OPŠIRNIJE]



Božićne radionice
Valentina Vujnović / datum: 6. 12. 2019. 15:00

Danas pahuljice nisu padale, ali veselja nije nedostajalo. Učenici, učitelji, roditelji i pomoćno osoblje naše škole kao vrijedne pčele radilice, izrađivali su u božićnim radionicama vlastite ukrase. Malena tvornica je radila punom parom. Priprema je to za nadolazeći petrinjski sajam Tominje. Stoga vas ovim putem pozivamo da nas tada posjetite, jer ćemo imati u ponudi izuzetno maštovite i lijepe radove.


[OPŠIRNIJE]



Sveti Nikola
Valentina Vujnović / datum: 6. 12. 2019. 14:58

Dobra djeca zaslužuju poklone, to već dobro znamo. Tako su i naši učenici svoje poklone dobili jer su bili jako dobri, vrijedni u školi i kod kuće. Učenici razredne nastave upriličili su prigodni program s pjesmama, recitacijama i igrokazom. Nenadano, tijekom programa, u učionicu je došao sveti Nikola. Pozdravio je djecu i roditelje te podijelio poklone. Sreća, veselje, toplina i blagost širili su se školskim hodnicima, dočaravajući nam nadolazeći blagdan, Božić.


[OPŠIRNIJE]



OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA!
Valentina Vujnović / datum: 2. 12. 2019. 19:08
OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE! Vlada i sindikati postigli su dogovor kojim se prekida štrajk u školama. Nastava počinje od utorka 3. 12. 2019. prema rasporedu!

[OPŠIRNIJE]



Sigurni, jaki, slobodni!
Anita Žugaj / datum: 11. 11. 2019. 09:27

Danas smo, osmu godinu zaredom, proveli CAP radionice s učenicima trećih razreda. CAP program je program prevencije nasilja koji za ciljeve ima: naučiti djecu da prepoznaju potencijalno opasne situacije i pružiti im strategije koje im mogu pomoći ako se nađu u takvim situacijama, ohrabriti djecu da razotkriju zlostavljanje ako se događalo u prošlosti ili ako se još uvijek događa, poučiti roditelje i nastavnike kako bi znali prepoznati zlostavljanje i adekvatno reagirati. Bilo je poučno i zabavno, a svi smo od danas sigurniji, jači i slobodniji.


[OPŠIRNIJE]



Mjesec hrvatske knjige
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 25. 10. 2019. 12:07
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se promiče čitanje i ljubav prema knjizi. Učenici 5. Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se promiče čitanje i ljubav prema knjizi. Učenici 5. razreda rješavajući zabavan kviz, koji je pripremila knjižničarka Davorka Lovrić Vlašić, priključiti su se ovoj manifestaciji.

[OPŠIRNIJE]



Dan kravate u Gori
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2019. 14:59

Dan kravate obilježili su i učenici matične škole u Gori. Razrednici su ih upoznali s poviješću kravate, rješavali su kviz o kravati te odradili brojne radionice u kojima su nastale razne kravate. Svi smo danas ponosno nosili oko vrata kravatu - dio našeg kulturnog i povijesnog naslijeđa.


[OPŠIRNIJE]



Dani kruha u Gori
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2019. 14:56

Protekli tjedan učenici naše škole pripremali su se za današnji dan u kojem smo obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i na taj način dočekali prekrasnu jesen. Radionice koje su se održavale tijekom tjedna bile su raznolike, a iznjedrile su brojne sadržaje: XXL slikovnicu Od zrna do kruha, PPT prezentacije o kruhu i njegovoj povijesti, tradicijskoj izradi igračaka i ukrasa od perušine i raznolike i ukusne pekarske proizvode. Vjeroučitelj, učiteljica glazbene kulture i učiteljice razredne nastave pripremili su šarolik program koji je uokvirio ovaj jesenski tjedan. Čestitke svim sudionicima, a jesensku izložbu možete pogledati u predvorju škole i idući tjedan.


[OPŠIRNIJE]



Dan kravate u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2019. 14:54

Dan kravate učenici PŠ Nebojan obilježili su s više aktivnosti. Učiteljice su ih upoznale s poviješću kravate, a nakon toga su rješavali kviz o kravati. Izradili su plakat s kravatom i svi su oko vrata nosili svoje kravate.


[OPŠIRNIJE]



Dan jabuka u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2019. 14:53

Dan jabuka učenici prvog i četvrtog razreda obilježili su raznim aktivnostima. Proučavali su vrste jabuka, slikali jabuke i napravili voćnu salatu kojom su počastili sve učenike i učitelje škole.


[OPŠIRNIJE]



Dani kruha u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2019. 14:51

Učenici PŠ Nebojan obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Mijesili su tijesto i oblikovali razne oblike koje su ispekli, i naravno, pojeli!


[OPŠIRNIJE]



Natjecanje u čitanju naglas
Valentina Vujnović / datum: 17. 10. 2019. 20:37

Divna i topla jesen! Malo tko od nas uspijeva odoljeti njezinim čarima. Što je divnije od čarobne jeseni? Ponestaje nam riječi.

Lorena Nikić (6.r.) i Leona Posavac (8.r.) zaboravile su da postoje zlaćane boje jeseni. Njihovu pažnju zaokupile su knjige i jaka želja za izražajnim čitanjem. Leona je odabrala knjigu ''Ljeto na jezeru Čiču'' Jasminke Tihi – Stepanić. Lorena s oduševljenjem čita knjigu '' Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom'' koju je napisala Julijana Matanović.

Naše marljive učenice danas su sudjelovale na gradskoj razini Natjecanja u čitanju naglas. Održano je  u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice u Petrinji. Djevojčice su odlično pročitale odabrane ulomke, a Leona Posavac  uskoro će zastupati našu školu i na županijskom natjecanju.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, na cijelom se području naše zemlje u knjižnicama i odgojno-obrazovnim ustanovama održavaju različite aktivnosti s ciljem promicanja knjige i čitanja. Mi, učitelji i učenici, s radošću, učimo čitajući i postajemo bolji .

Ah, ne smijemo zaboraviti koliko nas je zadivila ljepota jeseni. Ipak, moramo priznati! Nije ništa vrjednije od znanja i pročitane knjige, a našoj Leoni poželjeti puno uspjeha na županijskoj razini natjecanja, kao i Đurđici Fran, njezinoj mentorici.


[OPŠIRNIJE]



Terenska nastava - Petrinja
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2019. 13:18

U sklopu svog posjeta Petrinji, učenici prvog, drugog i trećeg razreda posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu grada Petrinje. Nakon toga posjetili su redakciju Petrinjskog radija i Portala 53. Razgledali su redakcijske prostorije drugog najstarijeg lokalnog radija u Republici Hrvatskoj, studio iz kojeg Petrinjski radio emitira svoj program, kao i ostale prostorije Radija. Na samom kraju naši učenici darivani su prigodnim poklon paketima Petrinjskog radija, a nakon okrijepe u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma, nastavili su svoj obilazak grada. Krenuli su do Erste banke gdje su ih ljubazno primili djelatnici i razgovarali o bankarskim poslovima. I u banci su dobili poklone. Nakon banke uputili su se prema prostorijama Udruge ratnih veterana gdje su pogledali postavljenu izložbu „Petrinja u Domovinskom ratu – Ne zaboravimo“ kojom se želi zadržati sjećanje na dane ponosa i slave kako bi mlade generacije bile upoznate istinskim značenjem domoljublja i pravom istinom o Domovinskom ratu. U sklopu svog posjeta Petrinji, učenici prvog, drugog i trećeg razreda posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu grada Petrinje. Nakon toga posjetili su redakciju Petrinjskog radija i Portala 53. Razgledali su redakcijske prostorije drugog najstarijeg lokalnog radija u Republici Hrvatskoj, studio iz kojeg Petrinjski radio emitira svoj program, kao i ostale prostorije Radija. Na samom kraju naši učenici darivani su prigodnim poklon paketima Petrinjskog radija, a nakon okrijepe u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma, nastavili su svoj obilazak grada. Krenuli su do Erste banke gdje su ih ljubazno primili djelatnici i razgovarali o bankarskim poslovima. I u banci su dobili poklone. Nakon banke uputili su se prema prostorijama Udruge ratnih veterana gdje su pogledali postavljenu izložbu „Petrinja u Domovinskom ratu – Ne zaboravimo“ kojom se želi zadržati sjećanje na dane ponosa i slave kako bi mlade generacije bile upoznate istinskim značenjem domoljublja i pravom istinom o Domovinskom ratu. 


[OPŠIRNIJE]



U Hrvatskom saboru
Valentina Vujnović / datum: 15. 10. 2019. 20:18

Danas su učenici četvrtih razreda matične i područne škole posjetili Hrvatski sabor. Nakon ugodne vožnje do Zagreba, prošetali su do Kamenitih vrata, pomolili se te došli do svog odredišta - Hrvatskog sabora. U saboru su imali priliku vidjeti razne sobe za sastanke, statue i portrete mnogobrojnih povijesnih osoba važnih u nastanku hrvatske države te na kraju sjediti u galeriji iznad sabornice gdje se donose važne odluke za budućnost hrvatskog naroda. Zatim je slijedila šetnja Gornjim gradom. Vidjeli su crkvu sv. Marka, zgradu Vlade RH, popularni Grički top te zagrebačku Uspinjaču i prekrasan pogled s Gornjeg grada. Po završetku terenske nastave slijedio je nezaobilazan McDonald's kao nagrada za pristojno ponašanje.


[OPŠIRNIJE]



Novi članovi školske knjižnice
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 14. 10. 2019. 12:47

Učenici prvog razreda od danas su članovi školske knjižnice. Svečano učlanjenje započelo je veselom pjesmom Abeceda. Učenici su kroz igru Toplo-hladno tražeći skrivene poruke upoznali pravila ponašanja u knjižnici. Poseban trud učenici su uložili u izradu svojih knjižničnih iskaznica koje su im postale ulaznice u svijet mašte. Prigodan poklon, slikovnicu, uručila im je knjižničarka Davorka Lovrić Vlašić.


[OPŠIRNIJE]



EU Code Week
Anita Žugaj / datum: 11. 10. 2019. 14:30

Učenici trećeg razreda uključili su se u Europski tjedan programiranja kroz igru Cody Roby. Na polju od 25 kvadrata trebali su "robotu" isprogramirati put do bombona uz pomoć naredbi "lijevo", "desno" i "naprijed". Bilo je veselo i živahno, u natjecateljskom, ali i suradničkom duhu.


[OPŠIRNIJE]



Oaza za djecu
Valentina Vujnović / datum: 11. 10. 2019. 14:01

U sklopu projekta "Oaza za djecu" u kojem smo partneri s udrugom IKS, našu školu su posjetili volonteri udruge Iks u udruge Oaza. Proveli su s učenicima tri radionice: Name game, Upoznavanje s reciklažom i Kako reciklirati. Ovaj projekt za cilj ima osnivanje školskih vrtova u osnovnim školama grada Zagraba i šire. Kroz praktičan rad u vrtovima sudionici projekta, djeca od prvog do osmog razreda, upoznat će alate za obradu tla, naučit će rukovati pojedinim alatima, bit će u kontaktu s tlom i pritom se zabaviti. Na taj će se način djeci približiti tema zaštite okoliša i prirode njima razumljivim metodama i jezikom. Radom s biljkama i sjemenom kroz sađenje i sijanje djeca će imati priliku ostvariti kontakt s biljakama te osjetiti da su i one živa bića i, kao i oni sami, dio prirode. Kroz rad u vrtu imat će priliku vidjeti kako su sijale naše bake, što je organski vrt te vidjeti svojim očima da povrće ne dolazi iz hladnjaka, nego iz vrta kojeg treba njegovati s ljubavlju.


[OPŠIRNIJE]



Europski tjedan programiranja - EU Code Week
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 11. 10. 2019. 11:16

Učenici 8. razreda zajedno s učiteljicom geografije, Davorkom Lovrić Vlašić uključili su se u inicijativu Europski tjedan programiranja. Okušali su se u stvaranju igre programskim jezikom Scratsh. To je bilo njihovo prvo programiranje i izrada igre u obliku kviza iz područja geografije napravljenom u programu Scratch. Učenici su na zabavan način naučili koristiti programski jezik i ponovili nastavne sadržaje iz geografije.


[OPŠIRNIJE]



Dječji tjedan u 4. razredu
Valentina Vujnović / datum: 7. 10. 2019. 14:05

Učenici četvrtog razreda s učiteljicom Gordanom Gali Adamović odradili su radionicu povodom Dječjeg tjedna. Rad je započeo zajedničkim razgovorom o pravima, ali i o odgovornostima svakog djeteta. Nakon toga učenici su se podijelili u dvije skupine. Prva skupina imala je zadatak izraditi plakat o pravima djeteta, dok je druga skupina imala zadatak izraditi plakat o odgovornosti djeteta. Rad je protekao u međusobnoj raspravi među učenicima što i kako napisati i nacrtati te popraćen šalama i smijehom. Na kraju je slijedila analiza plakata te njihovo stavljanje na razredni pano i, naravno, zajedničko fotografiranje.


[OPŠIRNIJE]



Dječji tjedan - Posjet gradonačelniku
Valentina Vujnović / datum: 7. 10. 2019. 11:33

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, gradonačelnik grada Petrinje primio je u svom uredu učenike škola i vrtićku djecu. Učenici naše škole predali su mu poruke koje su napisali učenici nižih razreda. 


[OPŠIRNIJE]



Predavanje - Vrata Zrinske gore
Valentina Vujnović / datum: 2. 10. 2019. 08:17

Našu školu posjetio je prof. Berislav Ličina kako bi održao edukativno predavanje učiteljima u sklopu velikog projekta Ekološkog centra - Vrata Zrinske gore. Riječ je o projektu koji u sebi sadrži temu zaštite i očuvanja ekološke mreže. Kao jedan od utemeljitelja Dječjeg istraživačkog centra, prof. Ličina ima izuzetno važnu ulogu u promicanju i osvještavanju blagodati i bogatstva flore i faune koja nas okružuje. Inspirativna 'livada iz sna' u skoroj će budućnosti dobiti svoje zasluženo mjesto i postati regionalni park prirode.


[OPŠIRNIJE]



Terenska nastava - Tehnički muzej, Park znanosti u Oroslavju
Valentina Vujnović / datum: 1. 10. 2019. 10:51

Učenici sedmog i osmog razreda u utorak 01. listopada 2019. u sklopu terenske nastave posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu. U pratnji učiteljice fizike Aleksandre Novosel te razrednika Marka Katavića i Davorke Lovrić Vlašić učenici su u planetariju upoznati s noćnim zvjezdanim nebom te najpoznatijim zvijezdama i zviježđima. Na nekoliko minuta uživjeli su se u posao rudara kakav je bio prije stotinjak godina te prošli vjernom simulacijom rudnika. U dijelu muzeja posvećenom izumima Nikole Tesle, učenici su uživo vidjeli nekoliko pokusa vezanih za izume ovog velikog inovatora i vizionara, a nekolicina učenika sudjelovala je i u izvođenju pokusa. Posjet Tehničkom muzeju završen je nakon slobodnog razgledavanja postava gdje se moglo vidjeti razna prometna sredstva kopnenog, vodenog i zračnog prometa, ali i brojne strojeve i pokretačke motore strojeva iz razdoblja prve i druge industrijske revolucije. Zatim su učenici posjetili Park znanosti u Oroslavju u kojemu su pomoću zanimljivih instalacija ponovili ili naučili mnoge spoznaje iz nastave fizike vezane uz gravitacijsku silu, masu tijela, putovanje zvuka, ali i zabavili se uz nekoliko naprava koje stvaraju optičke iluzije. Nakon posjeta parku znanosti, uslijedio je put kući. Učenici su bili prepuni pozitivnih dojmova nakon mnoštva viđenih pokusa te uočavanja novih spoznaja.


[OPŠIRNIJE]



Dani sjećanja 1991. - 2019.
Valentina Vujnović / datum: 16. 9. 2019. 10:55

Učenici naše škole, u pratnji vjeroučitelja, stručne suradnice i ravnateljice, sudjelovali su na središnjem obilježavanju manifestacije „Dani sjećanja 1991.-2019.“ Nazočili su misi, a nakon mise svečanim Mimohodom sjećanja uputili su se do Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima gdje su upalili svijeće i poklonili se svim žrtvama Domovinskog rata. 💓🇭🇷💓


[OPŠIRNIJE]



Prometni policajac u 1. razredu
Valentina Vujnović / datum: 13. 9. 2019. 08:41

Učenike prvog razreda posjetio je prometni policajac! Upoznao ih je s pravilnim ponašanjem u prometu i podijelio prsluke!


[OPŠIRNIJE]



Hrvatski olimpijski dan u Gori
Valentina Vujnović / datum: 10. 9. 2019. 13:30

Hrvatski olimpijski dan koji se svake godine obilježava 10. rujna, obilježen je i u našoj školi. Cilj Olimpijskog dana je potaknuti na aktivno bavljenje sportom, a u našoj školi tim povodom održane su razne sportske aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]



Hrvatski olimpijski dan u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 10. 9. 2019. 13:28

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, obilježili su učenici i učiteljice u Područnoj školi u Nebojanu raznim sportskim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]



Doček prvašića u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 9. 9. 2019. 07:06

U PŠ Nebojan đake prvake su dočekali stariji učenici s pjesmom i recitacijama. Pozdravila ih je učiteljica Zrinka i zaželjela uspjeh u novoj školskoj godini te im podijelila prigodne poklone.


[OPŠIRNIJE]



Dobro došli prvašići!
Valentina Vujnović / datum: 9. 9. 2019. 07:03

Novu školsku godinu započeli smo već tradicionalno - pjevanjem i krasnoslovljenjem. Školski zbor i članovi recitatorske skupine razvedrili su đake prvake i njihove roditelje vedrim i veselim pjesmicama. Dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica Valentina Vujnović koja se osvrnula na rad škole i obaveze koje slijede u narednim godinama. Poseban gost današnjeg dana bio je župan Ivo Žinić. Učenicima se obratio prigodnim govorom, ohrabrio učenike i roditelje, pohvalio učitelje i djelatnike te istaknuo da je ponosan što je bio učenik ove škole, a dobro je poznato da veliki ljudi potječu iz malih sredina.


[OPŠIRNIJE]



Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala u šk. god. 2019./2020.
Valentina Vujnović / datum: 12. 7. 2019. 23:49

[OPŠIRNIJE]



Nabava udžbenika za školsku godinu 2019./2020.
Valentina Vujnović / datum: 11. 7. 2019. 08:48

Poštovani roditelji!

U školskoj godini 2019./2020. svi učenici od 1. do 8. razreda besplatno će dobiti udžbenike za obvezne i izborne nastavne predmete, koje ćete preuzeti u školi početkom nove nastavne godine.

Druge obrazovne materijale (radne bilježnice, likovne mape, atlase,...) trebate nabaviti sami -popis na web stranici škole (kartica DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI).

Obavještavaju se roditelji učenika OŠ Ivan Goran Kovačić da Grad Petrinja sufinancira školski pribor u iznosu 95,60 kuna po učeniku (to nabavlja škola i nije na popisu za roditelje).


[OPŠIRNIJE]



RSS


preskoči na navigaciju