preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora

Login
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
vijesti
Un, deux, trois...
Anita Žugaj / datum: 22. 10. 2020. 11:12

U suradnji s Udrugom IKS, Udrugom OAZA i  ESC volonterima danas su u našoj školi održane radionice na temu ekologije, a u sklopu projekata "Oaza za djecu" i "Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama". Kroz radionice i igre s volonterima iz Češke, Danske, Francuske, Irske, Italije, Njemačke i Nizozemske učenici  od prvog do četvrtog razreda  imali  su priliku za komunikaciju na različitim stranim jezicima. Najviše su koristili engleski, ali brojalo se i na njemačkom i na francuskom jeziku. I vrijeme nam je išlo na ruku pa smo mogli aktivnosti provesti vani na svježem zraku te oduševiti volontere okolišom naše škole. 


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:34

Kroz istraživanje, igru i pripremu raznih slastica od jabuka, učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Nebojan obilježili su Dan jabuka.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u 1. razredu
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:33

Danas su učenici 1. razreda kroz integrirani radni dan obilježili 20. listopada - Dan jabuka. Dan su započeli čitanjem pjesama o jabukama, u matematici su brojali i uspoređivali jabuke te slagali ukrasne košare, zatim pogledali prezentaciju o Danu jabuka, zašto i od kada se obilježava. Nakon toga bojali su ilustracije jabuka, ali i naučili razliku između voća i voćke te ukrasili razredni pano. Slijedilo je rješavanje integriranog listića sa zadatcima o jabukama. Dan su završili igranjem kvizova na temu jabuka uz puno smijeha i veselja.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u 4. razredu
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:31
Dana 20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka. Učenici 4. razreda obilježili su ga integrirano kroz nastavu prirode i društva, hrvatskog jezika , likovne kulture i njemačkog jezika.
Dan je započeo ubiranjem zrelih jabuka u školskom voćnjaku. Dan prije su istraživali i zapisali recept najfinijeg kolača od jabuka. Nakon zajedničkog odabira, najprivlačniji recept su i praktično isprobali. Spremili su ukusnu savijaču od jabuka – Apfelstrudel. Dok se savijača pekla izradili su prigodni plakat kojim su naglasili koliko je jabuka važna za zdravlje čovjeka. Na kraju su se zasluženo odmorili i zasladili najfinijom slasticom od jabuka.

[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u 3. razredu
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:28

Kroz nastavne sate hrvatskog jezika, sata razrednika, likovne kulture, vjeronauka i engleskog jezika učenici trećeg razreda obilježili su Dan jabuka. Opisivali su jabuku (izgled, okus, miris), razgovarali o zdravoj hrani te na kraju izradili posudicu od glinamola u obliku jabuke koju su upakirali u celofan - mamama za poklon.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2020. 08:27

Učenici prvog razreda na satu razrednika obilježili su jučerašnji Dan kravate -18. listopada. Nakon odgledane prezentacije o postanku kravate i razlogu zašto obilježavamo taj dan, učenici su bojali kravatu tehnikom po izboru.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:30

Učenici PŠ Nebojan obilježili su Dan kruha. Razgovarali su o nastanku kruha i izrađivali plakate.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u 2. razredu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:26

Učenici drugog razreda obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kroz integrirani nastavni dan. Na kraju radnog dana počastili su se vlastitim proizvodima.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u 3. razedu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:25

Učenici trećeg razreda odradili su integrirani nastavni dan s temom: Dani kruha. Kroz nastavne sate hrvatskog jezika, glazbene kulture, matematike, likovne kulture i vjeronauka prošli su cijeli postupak nastanka kruha - od zrna do pogače, preko pekarskih ruku do našeg stola.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u 4. razredu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:23

Učenici 4. razreda su s učiteljicom Katom Dvorneković obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Najprije su pogledali prezentaciju o nastanku kruha, zatim izradili zajednički plakat i izložili raznovrsne plodove/žitarice od kojih nastaje kruh . Na kraju se svatko zasladio ukusnim slasticama koje su donijeli, svatko za sebe u školu.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u 1. razredu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:22

Dan zahvalnosti za plodove zemlje u prvom razredu obilježen je kroz integrirani radni dan. Učenici su priredili izložbu pekarskih proizvoda i jesenskih plodova na satu razrednika, na satu hrvatskog jezika čitali su pjesme i priče o kruhu, a na satu likovnog tehnikom flomasteri crtali su pekara. Na satovima vjeronauka i engleskog jezika također su prigodnim sadržajima obilježili današnji dan zahvalnosti. Rezultati rada su bili vrlo uspješni, a učenici zadovoljni.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige - Najmlađi članovi školske knjižnice
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 15. 10. 2020. 13:21

Aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige započeli smo učlanjenjem učenika prvog razreda u školsku knjižnicu . Učenici su izradili svoje članske iskaznice i uz pomoć knjižničarke Davorka Lovrić Vlašić posudili svoju prvu slikovnicu. Aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenoga, provode se u sklopu eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading.


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Valentina Vujnović / datum: 14. 10. 2020. 08:20

Pečenjem ukusnih peciva članovi izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Svjetski tjedan svemira 2 - SPACE WEEK
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 12. 10. 2020. 12:18

Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada.

Učenici 5. razreda s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić obilježili su Svjetski tjedan svemira unutar međunarodnog eTwinning projekta Svjetski tjedan svemira 2 – Space week.

Učenici su kroz razne aktivnosti: upoznavanje sa stručnom literaturom o svemiru, istraživanje svemira korištenjem digitalnih tehnologija, izrada osobnih iskaznica – Mi astronauti u svemiru, rješavanje kviza o svemiru, igra puzzle o planetima istraživali beskrajna prostranstva svemira.

Zanimljivim aktivnostima učenici su obogatili svoje znanje o svemiru, razvijali komunikacijske vještine i digitalne kompetencije.


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Valentina Vujnović / datum: 9. 10. 2020. 08:18

Učenici 1. razreda matične škole Gora obilježili su Dječji tjedan kroz edukativnu radionicu koja je završila izradom zajedničkog plakata. Govorili su o pravima i obvezama svakog djeteta, nakon čega su imali zadatak ili napisati poruku roditeljima ili nacrtati neko od svojih prava. Radionica je protekla u pozitivnom raspoloženju, a učenici su s veseljem slobodno izražavali vlastito mišljenje.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PROMJENI MODELA ODGOJNO - OBRAZOVNOG RADA
Valentina Vujnović / datum: 8. 10. 2020. 22:42
Poštovani roditelji i dragi učenici, temeljem Odluke Osnovne škole Ivan Goran Kovačić uz suglasnost osnivača Sisačko-moslavačke županije od petka, 9. listopada 2020. godine, odgojno - obrazovni rad odvijat će se po kombiniranom modelu A/C, odnosno učenici nižih razreda i učenici 6. razreda rade po Modelu A - rad u školi, a učenici 5., 7. i 8. razreda po Modelu C - online rad. Navedeni Model rada vrijedi za razdoblje od 9.10.2020. do 20.10.2020. godine. Online nastava za učenike 5., 7. i 8. razreda održavat će se prema postojećem rasporedu, u realnom vremenu, od 8,00 do 14,00 sati.

[OPŠIRNIJE]Tjedan svjesnosti o disleksiji
Anita Žugaj / datum: 6. 10. 2020. 12:37

Mjesec listopad je mjesec svjesnosti o disleksiji. Negdje se obilježava samo tjedan (5.-11. listopad), a negdje cijeli mjesec. Disleksija je specifična teškoća učenja koja najčešće obuhvaća teškoće čitanja i pisanja te različite teškoće u različitim područjima jezika. Pogađa oko 10 % učenika. U našoj školi prigodnim događanjima obilježit ćemo tjedan svjesnosti o disleksiji. Male podsjetnike utkali smo među jesenske radove naših četvrtaša.


[OPŠIRNIJE]Sadnja bijelog luka u eko vrtu
Valentina Vujnović / datum: 28. 9. 2020. 18:33

Danas su naši mali zadrugari posadili bijeli luk u nove uzdignute gredice našeg eko vrta!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 28. 9. 2020. 12:22

Učenici naše škole uključili su se u međunarodni eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading koji su osmislile učiteljice OŠ Ladimirevci Ljiljana Marinjak i Marija Bulut Lukačević, u suradnji s učiteljicom Monikom Mužar- Kos iz OŠ Hinka Juhna, Podgorač.

Ciljevi projekta su približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih dijela utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika, poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela, razvijati kulturu provođenja slobodnog vremena.

U našoj školi projekt će s učenicima od 1. do 8. razreda provoditi knjižničarka Davorka Lovrić Vlašić. Projekt će se provoditi tijekom cijele školske godine 2020./2021.

Obilježavajući Europski dan jezika i pišući pozdravne poruke na raznim europskim jezicima učenici 5. razreda započeli su aktivnosti u projektu. Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna kako bi se slavila bogata jezična i kulturna raznolikost Europe i promicalo učenje jezika. Tako su i naši učenici promicali važnost cjeloživotnog učenja jezika te čitanja knjiga na raznim jezicima.


[OPŠIRNIJE]Prometni policajac s prvašićima
Valentina Vujnović / datum: 18. 9. 2020. 12:03

Danas je naše prvašiće posjetio prometni policajac. Upoznao ih je s osnovnim pravilima kojih se moraju pridržavati u prometu kao pješaci.


[OPŠIRNIJE]Rad zadrugara
Valentina Vujnović / datum: 16. 9. 2020. 13:08
Zadrugari su danas u školskom voćnjaku bili vrlo radišni. Pokupili su otpale plodove jabuka, suho lišće i otpad koji se nalazio na tlu.
Plodove će učenici iskoristiti za užinu, kuharica za kolače, a dio će otići u kompost.

[OPŠIRNIJE]PRVI NASTAVNI DAN!
Valentina Vujnović / datum: 3. 9. 2020. 15:20

Nastavna godina 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine po modelu A, što znači da svi učenici od 1. do 8. razreda dolaze na redovnu nastavu koja će se održavati samo u jutarnjoj smjeni. Nastava u matičnoj školi počinje u 8,00 sati, a u područnoj školi u 7,45 sati.

Polazak autobusa s polazišnih stanica je u 7,00 sati (10 minuta ranije nego prošle godine). Svi učenici moraju biti u školi najkasnije do 7,45 sati  u matičnoj školi, odnosno u područnoj do 7,30 sati, zbog organiziranog ulaska u školu. Prvi nastavni dan povratak kućama je nakon 3. sata u 10.30 sati – matična škola, 11,00 sati – područna škola. Učenici putnici obavezni su nositi maske u autobusu.

Učenici prvi nastavni dan imaju 3 školska sata ( prvi sa svojim razrednicima i dva po rasporedu koji je objavljen na web stranici škole, http://os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr/nastava/raspored_sati). Prvi nastavni dan učenici nose svoje torbe zbog preuzimanja novih udžbenika.

Učenici 1. razreda zajedno s roditeljima, prvi nastavni dan, dolaze u školu u 11,00 sati!


[OPŠIRNIJE]Provedbeni plan organizacije rada škole
Valentina Vujnović / datum: 2. 9. 2020. 22:19

Poštovani roditelji,

u prilogu (pod Opširnije) se nalazi Provedbeni plan organizacije rada škole u školskoj godini 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa te preporuke HZJZ - o i  MZO - a.

Molimo sve roditelje da prouče dokumente u prilogu! Hvala!


[OPŠIRNIJE]Epidemiološke mjere zaštite u školi - učenici i roditelji!
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 23:07

Ove epidemiološke mjere vrijede za učenike Osnovne škole Ivan Goran Kovačić za vrijeme nastave u školi od 7. rujna 2020. godine. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid - 19 vezano za rad u školama u školskoj godini 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 22:25

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021., a možete ih pogledati u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 21:03

KALENDAR  RADA  ZA ŠKOLSKU 2020./2021. GODINU

smileysmileysmileysmiley

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine započinje nastava u školskoj 2020./2021. godini i traje do petka, 18. lipnja 2021. godine.


NASTAVA

Nastava počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine.

Nastava se ustrojava u dva polugodišta:

1.polugodište, koje traje od 7. rujna 2020. godine do 23. prosinca 2020.g.

2.polugodište, koje traje od 11. siječnja 2021. godine do 18. lipnja 2021.g.

Nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana, odnosno 35 nastavnih tjedana.


UČENIČKI ODMORI

Jesenski učenički odmor traje od 2. studenoga 2020. do 3. studenoga 2020., s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020.

Prvi dio zimskog odmora traje od 24. prosinca 2020. do 8. siječnja 2021., s tim da nastava počinje 11. siječnja 2021.

Drugi dio zimskog odmora traje od 23. veljače 2021. do 26. veljače 2021., s tim da nastava počinje 1. ožujka 2021.

Proljetni učenički odmor traje od 2. travnja 2021. do 9. travnja 2021., s tim da nastava počinje 12. travnja 2021.

Ljetni učenički odmor traje od 21. lipnja 2021., osim za učenike/ce koji/koje polažu razredni ispit ili pohađaju dopunski rad.


[OPŠIRNIJE]Epidemiološke mjere zaštite u školi - djelatnici!
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 09:37

Ove epidemiološke mjere vrijede za djelatnike Osnovne škole Ivan Goran Kovačić za vrijeme nastave u školi. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju